ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

pregnancy_1_weeks_pregnant_female_reproductive_organs1η εβδομάδα  

Ανάπτυξη εμβρύου:

 

Η πρώτη εβδομάδα αντιστοιχεί στην πραγματικότητα στην έμμηνο ρύση σας. Η ιατρική κοινότητα θεωρεί την τελευταία περίοδο της γυναίκας την αρχή της εγκυμοσύνης αφού δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια την ημέρα της σύλληψης. Έτσι, μετρώντας ακόμα 39 εβδομάδες (δηλαδή συνολικά 40) γνωρίζουμε πόσο περίπου θα διαρκέσει το ταξίδι της εγκυμοσύνης.

 

 

Το σώμα σου:

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι συνήθειές σου δεν επηρεάζουν μόνο το δικό σου σώμα αλλά και την υγεία του μωρού σου. Πριν ακόμα μείνεις έγκυος είναι καλό:

-  Να επισκεφτείς τον γιατρό σου για τις απαραίτητες εξετάσεις και για χορήγηση των απαραίτητων συμπληρωμάτων διατροφής (π.χ. φυλικό οξύ).

-  Να αποφεύγεις το κάπνισμα, το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο έμβρυο, όπως εμβρυικό αλκοολικό σύνδρομο.

-  Να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και να γυμνάζεις το σώμα σου τουλάχιστον 1 ώρα 3 φορές τη βδομάδα.

3

1 comment

  1. Pingback: Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ | Forparenthood

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>